2015. június 24., szerda

Juniális

Meghívást kaptunk a Csemadok Országos Tanácstól, a Galántai területi választmány a Deáki  Község Önkormányzat által rendezett 49. Csemadok Országos Népművészeti Fesztiválra, ahol a Szlovákiában élő magyar közösség gyermekeivel, néptáncosaival a kézműves hagyományokat gyakoroltuk, hasznos időtöltést kínáltunk a fellépések között, valamint bemutathattuk a Határokon Túli Magyarságért Alapítvány munkáját.




A szakmai műhelyek ismertették meg a  a szomszédos népek, szinte az egész Kárpát-medence csodálatos táncait. A színvonalas műsorban kicsik és nagyok mutatták be hogyan élik, művelik a mindennapokban hagyományaikat, táncaikat, meséit.



Kézműves munkáinkból, rögtönzött kiállítást rendeztünk, nemezeléssel, varrással és mézeskalács díszítéssel foglalatoskodtunk a gyermekekkel.
Szabadtéri kiállításunk pedig a Magyarországi szakrális értékeket mutatta be fotóinkon.

Köszönjük, hogy részt vehettünk a Garam-mente régió örömünnepén, a rendezőknek,többek között Mézes Rudolfnak a Csemadok Országos Szervezete alelnökének a megtisztelő meghívást, szervezést és a szíves vendéglátást.


Mindig sokat tanulunk ezeken a rendezvényeken, a tapasztalatokkal együtt örülünk egymás munkáinak, eredményeinek, a néptáncmozgalom a "népművészet", a kulturális sokszínűség és az értékek kavarodási folyamatában próbálunk utat és inspirációt keresni. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése