2015. május 26., kedd

pünkösdi királyság


Műhelyünk a MárkusZínházzal immár hagyományosan készült játszószínházzal a Palkonyai pünkösdi rendezvényre, ahol a gyermek programok mellett a Nyitott Pincék programban a felnőttek is találtak maguknak kedvükre valót.


Csapatunk a pünkösdi királyi udvart rendezte be Szabósággal, Banyapatikával, mézes Sütidével, Gombválogatóval, és Tündérkerttel, koronázóval, különféle táblajátékokkal. 






Kora délelőttől volt látnivaló és ügyeskedni-való.  A szabóműhelyben bokrétát varrtak a lányok, ölthettek magukra királyi palástot és fátylat,  míg a Tündérkertben vadvirágos koszorúval ékesíthették a fejdíszüket.  A fiúk mocsárjáróval próbálkozhattak, vagy a trónszékben ülőre igazíthatták a koronát némi ügyességgel, vagy a színes gombokat válogathatták kedvük szerint.






A banyapatikában gyógynövények titkaival ismerkedhettek, vagy kórságaikra kaptak gyógyírt a bátor gyermekek. Az ügyesebbek egy varázsharangot is nemezelhettek....




Délután kezdődött a pünkösdi királyság erőpróbája bothúzással, kakasütéssel, zsákban futással és a legügyesebb fiú elnyerte az egy évig járó tisztet. A kislányok pedig kiválasztották a királykisasszonykát .





A nap mikor már magasan járt kezdődött a bábelőadás a MárkusZínház előadásában  Pilári Gábor és Vajda Zsuzsanna játszották Az égigérő fa című mesét Pilári Lili zenei aláfestésével.






A megfáradt aprónépek sok élménnyel tértek haza reményeink szerint.  Az időjárás a több napos eső ellenére egész nap sütött, a faluházban a portákon az udvarokban volt látnivaló és játszani-való bőven. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése