2015. március 27., péntek

tavaszi bizsergés

Tojásírásra, koszorú díszítésre jöttünk össze a Míves Vendégházban Pogányban. Vendéglátóink Beke Lívia és Tamás, akik igazi falusi vendéglátással fogadták szerény kis csapatunkat. Házi pogácsa, pálinka, gyümölcstea, illatos kávé indította a délutánt és még gyönyörű napsütést is rendeltek mindenki örömére. 
Tudjatok meg róluk többet, olvassátok az ő blogukat is.
Aki teheti vendégeskedjen náluk egy-egy hétvégén, de akár pár órára is érdemes ellátogatni hozzájuk.




Kifújt tojásra, vagy főzött, de kihűlt tojásra írtuk a mintát írókával. 
Melegítettük a (gicát) írókát, mert  felmelegedve  vajként csusszant bele a méhviaszba és vett fel belőle egy kis adagot amivel utána már a írhattunk is a tojás felületére.




Mintarajzolásnál a legegyszerűbb először a hosszanti felezőket megrajzolni, majd keresztben felezni. A negyed szeleteket így könnyebb beosztani, a mintát elhelyezni.  Általában szimmetrikusak a minták így átláthatóbb és rajzolhatóbb lesz …


..... általában hagymahéjjal festünk, de most a gyorsabb hatás elérése miatt, piros festéket használtunk a régi szép edényeket használatba véve.




Ebből a tengernyi vadszőlő gubancból pedig koszorúk készültek, amelyre utána borostyán leveleket tekertünk, s  aztán még szalaggal egyebekkel lehetett továbbdíszíteni. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése